Lieve, Ilse en Arne in Kameroen-Shisong met LUMOS

arne vertrekt

Dag iedereen,

Vanmorgen is Arne vertrokken naar Njinikom, hij wilde graag nog enkele dagen blijven maar er gingen nog enkele andere mensen voor het weekend mee naar daar, dus het kon niet anders. Vanmorgen hebben we nog wat gewerkt aan onze contacten met de sisters, dit vooral in het kader van stageplaatsen voor onze studenten verpleegkunde en vroedkunde. Karen, ik denk wel dat het hier een interessante plaats kan zijn voor jouw studenten: er is hier een public health centrum waar ze vooral werken aan vaccinaties. Tweemaal per week gaan ze naar een school in de buurt of naar een dorpje om te gaan vaccineren en verder zijn er dagelijks consultaties. Ook in het integrated care center(zeg maar HIV center) zijn er consultaties, is er begeleiding voor patiënten die het financieel moeilijk hebben etc… zij volgen ongeveer 2500 HIV patiënten uit de omgeving op en gaan ook op locatie om te kijken of ze hun medicatie innemen. Schrijnend als je daar de gang ziet volzitten met moeders met HIV-positieve kindjes op de schoot……Maandelijks komen er ongeveer 40 nieuwe patiënten bij en elk jaar sterven 130 van hun patiënten.

We hebben ook wat voorbereidend werk gedaan voor maandag als Ilse de organisatie van de ‘femal ward’ onder handen gaat nemen. Maandag ga ik verder met lesgeven, het ziekenhuis loopt vol met studenten en ze zouden allen maar wat graag ‘a flash’ hebben(dit zeggen ze tegen een usb stick), ‘because i’m very interested in your lessons’ zeggen ze dan. Ik had wat sticks bij met mijn presentaties op maar deze heb ik aan de klasverantwoordelijken gegeven en zij moeten die dan doorgeven aan de ganse klas. Ik had 20 uitgeprinte bundels bij maar voor een klas van 77 mensen zorgt dit dus voor problemen….. (lees: klas op stelten J)

Mijn PC start niet meer op, ik gebruik nu die van ilse. Gelukkig maar want anders liepen mijn lessen echt in het honderd….

Straks maken we een wandeling naar het sportterrein, daar spelen 100-en kindjes met 1 bal en daar roepen ze ‘snap me’, dat betekent dat ze willen dat je een foto maakt en dan aan hen toont. Dat vinden ze geweldig grappig….

Heel veel groetjes,

Lieve en Ilse

P.S: weet iemand wat je moet doen als je water hebt gemorst op het klavier van de PC…? Ai ai…de haardroger werkt niet....

Reacties

Reacties

arlette

dag Lieve, heerlijk om je verhalen te lezen....je schrijft enorm vlot!!!
en al kan je maar een kleinigheid veranderen...je doet er in ieder geval veeeeeeeeeeeeeeeeel moeite voor!!!
liefs

Maria

Dag Lieve en Ilse,
Jullie reis zal zijn sporen nalaten!!!! Zowel voor de lokale bevolking als voor onze school.
Handhygiëne en honingzalf, dat zal al een hele vooruitgang geven in de zorg: kleine dingen doen soms wonderen.
Dank voor zoveel boeiende verhalen,
Vele groetjes,

Guido

Dag Lieve,
Batterij uithalen en wachten tot alles droog is. Met een beetje geluk werkt hij terug.
Schrijf ondertussen maar verder op de PC van Ilse want anders zitten wij hier zonder verhaal!!!
Goed bezig hoor...behalve dan van je pc ;-)
Groetjes

Prinske

Gggeemmommoorrsrrt ooopp hhheehtt klllalaavvviiivieerr...? Ddaannn bbllijjijvveevven aalllaalle toooettssttsseeen ppllaakkakkeeenn..!!!
Behalve bij puur water (sinds wanneer drinkte gij da...?), dan gewoon drie dagen laten drogen, en terug starten... In jullie Afrikaanse zonnetje is da twee dagen... ;-)
En hiermee is het weer eens bewezen: de meeste computerproblemen bevinden zich tussen het klavier en de stoel...!
Voor de rest zijde precies heel goe bezig daar ! Ze zullen het geweten hebben wat ze zullen missen na jullie vertrek ! Keep up the good work !!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!